Kunstgræs eller ægte græs?

Kunstgræs har fået sit store indtog i de seneste par år. Man kan finde kunstgræsbaner både på FC Nordsjælland og Silkeborg IF’s hjemmebane. Der er dog en række krav fra både FIFA og DBU til anlæggelse af kunstgræsbaner som skal overholdes hvis de skal bruges i deres regi. Der findes kunstgræsbaner til fodbold og golf. Dette har betydet at der kan spilles på græs hele året rundt og kunstgræsbanen bliver ikke så slidt som hvis der var tale om ægte græs. Ægte græs har den væsentlige fordel at være den mest benyttede og velkendte type bane.

Det rette udstyr til banerne

Der er forskel på hvilken sportssko du skal benytte til hver af de typer baner. På kunstgræs skal der benyttes sko af stemplet AG (Artificiel Ground), dette har betydning for hvor fast man står på banen, som kan påvirke ens præstation. Hvad angår en bane med ægte græs, så skal der benyttes FG (Firm Ground). Hvis man benytter de forkerte sko til en bane de ikke er beregnet til, kan man risikere at gøre skade på sig selv og sine sko. Derfor er det vigtigt at have det rigtige udstyr for at kunne udfolde sit potentiale bedst muligt. Det anbefales dog at bruge det underlag som sportsudøveren er vandt til fra både træning og kamp. Det er i sidste ende tale om smag og behag for hvilken slags græs man fortrækker at bruge til træning. Derfor lader vi denne beslutning være op til vores gæster, der bedst kender deres egne træningsbehov.

Rigtig græs i Antalya

I Antalya plejer man at bruge ægte græs på fodboldbanerne. Dette skyldes primært at det er det mest foretrukket underlag som klubberne efterspørger. I Spanien har man en tendens til at benytte sig af kunstgræs (artificiel grass). Det er dog muligt også at finde ægte græsbaner i Spanien, man skal dog være opmærksom på at det er noget dyre at leje disse typer baner.

Fandt du denne artikel relevant?